KAS HASTALIKLARI

Myopati yani kas hastalıkları, kaslarda güçsüzlük, ilerleyici kas erimeleri, ağrı, kramp gibi etkilerle kendini gösteren fonksiyon ve aktivitelerde yetersizlik yaratan hastalıklardır. Genellikle genetik geçişli hastalıklar olarak bilinmesine rağmen dış etkenlere bağlı olarak da gelişebilen kas hastalıkları, kas liflerinin hastalığına bağlı olarak gelişmektedir.

Kas hastalıklarına neden olan bozukluk doğuştan itibaren var olsa bile bazı durumlarda kendini belli etmeyebilmektedir. Bu yüzden bazı durumlarda kas hastalıkları doğuştan görülse bile bazı hastalarda ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilmektedir.

Kas hastalıklarında kesin tanı, uzman bir hekimin muayenesi ve ardından yapılan tetkiklerden sonra konulabilmektedir. Hastanın aile hikayesinin bilinmesinin yanında kreatin kinaz gibi kas enzimlerini içeren kan tetkikleri ile kas ve sinirlerin işlevlerini yerine getirip getiremediğini gösteren elektromyografi ölçümlerinin yapılması tanının konulması açısından önemlidir. Bu tetkiklerin yanında genetik tetkikler ve kas biyopsisi yapılması da gerekmektedir. Bugün için kesin tedavisi olmayan hastalıklarda fizyoterapi ve rehabilitasyon yaklaşımları önemli yer tutmaktadır.

 

EN SIK GÖRÜLEN KAS HASTALIKLARI ŞUNLARDIR;

 

Duchenne ve Becker tipleri başta olmak üzere progressif musküler distrofiler

Miyotonik distrofi

Konjenital myopatiler

Metabolik myopatiler

Mitokondriyal kas Hastalıkları

Polimyozit gibi enflamuar kas hastalıkları

RANDEVU

Randevu
0533 195 60 59
Muayenehane
Hürriyet mahallesi Necati Sezen Sk No 26 – 1/3 Süleymanpaşa Tekirdağ
Harita Konumu için tıklayınız.